Download mijn E-book Talentnavigator

TALENTENJACHT

Talent bewust | Astrid Houtappels

Ondernemer, ken je talent!

Talent bewust | Astrid Houtappels

Personeelsbeheer is een vak apart.

De bezetting moet optimaal zijn en medewerkers moeten over de juiste kwaliteiten beschikken. En soms zullen er binnen het personeelsbestand wijzigingen plaatsvinden. Eén van de medewerkers heeft elders een baan gevonden of als ondernemer krijgt u het gevoel dat medewerkers zich niet kunnen vinden in de visie van uw bedrijf. Het is zelfs mogelijk dat iemand na langdurig ziekteverzuim niet meer binnen de organisatie kan werken.

Talentbewust is jouw partner wanneer het gaat om arbeidsmobiliteit. Ik begeleid zowel de individuele persoon als de organisatie. Een flexibel serviceconcept zorgt ervoor dat je zelf bepaalt wanneer advies en ondersteuning gewenst is

Enkele advies en ondersteuningsmogelijkheden zijn:

• Aanschuiven bij een sollicitatiegesprek zodat we samen kijken of de persoon past in jouw bedrijf en je er ook mee kunt werken. Zelf zul je je vooral richten op de functie en de activiteiten van het bedrijf. Een goede match behoeft meer dan alleen een spiegeling van vaardigheden en arbeidsverleden. Zorg dat jouw medewerker ook na het eerste contract nog bij je blijft en voldoet aan de eisen en verwachtingen die je had! Een hoog verloop heeft financiële consequenties en vergt veel van jouw energie.

• Zoektocht naar de talenten van die medewerker die je niet kwijt wilt maar niet op de juiste plek zit. Net die ene persoon die zich zo inzet. Loyaal is, de juiste instelling heeft, maar die niet in de juiste functie zit. Waar liggen zijn kwaliteiten? Hoe kunnen we deze medewerker behouden op een functie waarin hij volledig tot zijn recht komt.

Talent bewust | Astrid Houtappels
Talent bewust | Astrid Houtappels

• Een langdurig zieke begeleiden die vanuit een arbeidsdeskundig onderzoek niet meer in zijn functie kan terugkeren. Talentbewust gaat samen met de medewerker aan de slag om de mogelijkheden en kwaliteiten in kaart te brengen. Tijdens een loopbaantraject gaan we ontdekken wat er wel haalbaar is.

• Samen sparren over de opzet van een vacaturetekst om die ene kandidaat binnen te halen. Stem de tekst af op de doelgroep en zorg ervoor dat er voldoende informatie gevraagd wordt wanneer iemand reageert.

Iedereen moet net als wij fluitend naar het werk kunnen gaan.

Als businesscoach geef ik je inspiratie én tools om anders met medewerkers in gesprek te gaan.

Meer informatie?

Vraag het me gerust

Copyright © Talentbewust.nl | Talentbewust is een handelsnaam van Common Square

Scroll naar top