Over Astrid Houtappels

“Mijn persoonlijke roadtrip die leidde tot mijn passie!”

Als dochter van een sportleraar bij de marechaussee reisde ik in mijn jonge jaren al behoorlijk door Nederland en Duitsland. Iedere paar jaar pakten we onze spullen om ze vervolgens weer in een nieuwe omgeving uit te pakken en ons te settelen. En dan ging weer de zoektocht binnen een nieuwe school van start. Persoonlijk heb ik daar nooit moeite mee gehad en zag het steeds als een avontuur.

Het keuze jaar stond voor de deur en ik vloog van rechts naar links. Van secretaresse tot politieagente tot schoonheidsspecialiste. Veiligheidshalve werd samen met mijn ouders gekozen voor een MEAO secretariële opleiding. Binnen 2 jaar had ik mijn diploma en had ook totaal geen behoefte om nog verder te studeren. Dus ik begaf me op de arbeidsmarkt.

Inmiddels was ik alweer woonachtig in Brabant en ik vond via een uitzendbureau een baantje bij een transportbedrijf. Enorm leuk want ook hier kon ik mijn kennis van de Franse taal weer heel goed inzetten. Dat ik een talenknobbel had was duidelijk en ik genoot er ook van om in een andere taal gesprekken te voeren. Op de één of andere manier was ik opgevallen en werd benaderd door Start Uitzendbureau, destijds nog non-profit, om binnen hun Brabantse vestiging te gaan starten. Ondersteunend uiteraard maar wat een leuke start voor een 18-jarige. Binnen een jaar tijd promoveerde ik en vertrok naar een vestiging in Limburg. Dus ik pakte mijn biezen weer.

Mijn drang naar groei en erkenning was sterk. Ik werd benaderd door een particuliere initiatiefnemer om samen een uitzendbureau in het Limburgse op te zetten. Wederom een mooie uitdaging in een vakgebied dat ik aardig onder de knie had. Ik maakte de stap en samen realiseerden we een stevige basis voor deze nieuwe speler op de uitzendmarkt. Voor mij was de groei teneinde binnen dit bedrijf dus ik pakte de volgende uitdaging aan. Zo rolde ik vaak van de ene uitdaging in de andere. Ik wist wel wat ik leuk vond om te doen maar bereikte een punt waarop ik mijn draai niet meer kon vinden. Ik voelde dat ik niet op mijn plek zat, dat ik niet optimaal gebruik maakte van mijn talenten. En wat dat dan precies was wist ik eigenlijk helemaal niet. Ja ik was communicatief, werkte graag samen in een team, ook liefst met buitenlandse klanten of leveranciers en ik kón ook best aardig communiceren. Dus iets met mensen leek me wel goed. Veel verder dacht ik er niet over na. Ik ging naar mijn werk, deed mijn ding, probeerde soms vanuit discussies ruimte voor mezelf in mijn functie te creëren en was dan doodmoe op het eind van een dag.

Die ambitieuze levenslustige en gemotiveerde jonge vrouw was veranderd in een afgestompte werknemer die het liefste weer ging verkassen. Op zoek naar iets wat ergens onderweg verdwenen was…

Tijdens één van mijn laatste jobs bereikte ik echt het dieptepunt. Ik wilde echt niet langer meer op deze manier door gaan. Ik realiseerde me weer beetje bij beetje dat ik zo ontzettend veel kennis en expertise had opgedaan. Daar moest en zou ik toch op een hele andere manier iets mee kunnen doen? Op dat moment besloot ik dat ik zou gaan stoppen om in een dienstverband te gaan werken. Ik werd zelfstandig ondernemer! Ik nam mijn verantwoordelijkheden en veranderde met de wereld mee. 

Vanuit ondersteuning in sales op operationeel niveau tot optimalisatie van processen en adviseren op tactisch niveau. Steeds vaker werd mijn opgedane praktische kennis en creativiteit door ondernemers ingezet om een nieuwe koers te bepalen, om medewerkers te motiveren of om gewoon eens even te sparren. Doordat ik mijn talenten die ik al die tijd in huis had, op de juiste manier wist in te zetten werden mijn inspanningen beloond. Als zelfstandige kon ik mij vooral focussen op datgene wat ik leuk vond om te doen en waar ik goed in was. Ik bloeide weer helemaal op. Nu inmiddels jaren later kan ik wel stellen dat ik mijn droombaan heb gevonden. Ik vond heel vroeger mijn werk leuk en die passie is weer volledig terug. Hij is zelfs nog veel sterker aanwezig dan in mijn jeugdjaren. Ik gun het iedereen en krijg er echt enorm veel voldoening van als ik anderen in deze zoektocht kan ondersteunen.

Mijn kracht is mensen versterken in hun persoonlijke – en arbeidssituatie. Ieder mens doet ertoe. Voor mij ligt de uitdaging in het zoeken naar de passie die de persoon drijft. Vanuit deze basis bouwen we verder.”

Meer informatie?

Vraag het me gerust

Copyright © Talentbewust.nl

Scroll naar top