Talent 1

Hier ben ik!

Persoonlijke Talent 1

Wie is Talent 1

Gedreven manager en sparringpartner op het gebied van marketing en sales

Ik volgde de opleiding Bedrijfsorganisatie, Marketing, Verkooptechniek en Bedrijfseconomie/Recht.  Een opleiding die mij de nodige bagage gaf om de stap richting verkoop te maken. Ik startte in de retail en na enkele jaren vond ik mijn weg binnen de verzekeringswereld. Een branche die continu enorm in beweging is. Ik wist als District Manager samen met mijn team opvallende resultaten te behalen. De veranderende wereld deed ook binnen verzekeringsland zijn intrede. Als Accountmanager Sales en Marketing vond ik mijn volgende uitdaging. Het ontwikkelen van een nieuw marktaandeel, de opzet van een nieuw kantoor, de lancering en positionering van een nieuw product zijn aspecten die mij onderschrijven.

Ik heb een duidelijke visie op markt- en klantbenadering. Mijn opgedane kennis deel ik graag met mijn team zodat we samen tot een optimaal resultaat komen.

Ik heb een stabiele privésituatie. Van nature ben ik extravert en zal beslissingen gefundeerd nemen. Ik geef de voorkeur aan duidelijkheid en structuur en zal een hoge kwaliteitseis waarborgen.

Ik zie mijn toegevoegde waarde in een rol waarin ik creatief, sturend en begeleidend kan zijn vanuit mijn achtergrond. Daarbij denk ik aan het aansturen van een salesteam, het in de markt zetten van een nieuwe organisatie of een nieuw product. Het fungeren als sparringpartner en management lid waarbij ik kan meedenken over ontwikkelingen binnen de organisatie. Mijn helicopterview kan ik als procesbegeleider c.q. zorgdrager inzetten. 

Mijn jaren binnen sales hebben ertoe bijgedragen dat ik op breed vlak enorme kennis heb mogen vergaren en als volwaardig sparringpartner voor organisaties kan fungeren. Of het nu gaat om het analyseren van data of het opstellen van contracten vanuit juridisch oogpunt, het maken van strategische keuzes of het bekijken en beoordelen van medewerkers. Een louter uitvoerende rol heeft niet mijn voorkeur. Ik ben een integere, loyale en betrouwbare partner. Ik ben congruent aan mijn waarden en normen en wil met name mijn kennis, gedrevenheid en doorzettingsvermogen voor het voetlicht brengen. Daarin kan ik verbaal gepassioneerd maar tegelijkertijd standvastig en gedegen zijn.

De leidende drijfveer
Carl Gustav Jung heeft op basis van de behoeftepiramide van Maslow ontdekt dat op het niveau van zelfontplooiing, 4 leidende drijfveren essentieel zijn bij mensen. Op basis van hun leidende drijfveer maken mensen hun keuzes en worden ze gemotiveerd.

Winst

Zekerheid

 

Gemak

Erkenning

De drijfveer winst kenmerkt zich door o.a. door effectiviteit, hoge scoringsdrang, rekenen, snelheid, to the point. De drijfveer zekerheid kenmerkt zich door o.a. garanties, waarborg, puntjes op de i, precies, gedegenheid.
De drijfveer erkenning kenmerkt zich door o.a. de beste willen zijn, hoge geldingsdrang, onafhankelijkheid, zelf bepalend zijn. De drijfveer gemak kenmerkt zich door o.a. creativiteit, out of the box kunnen denken, eenvoudig en simpel, “don’t worry, be happy”.

Ik denk en handel vanuit de drijfveer Winst, grenzend aan Zekerheid.
Dit betekent dat ik gemotiveerd word door resultaten en snelheid. Een opdrachtgever of partner zal naar mij vertrouwen moeten uitspreken. In een opdracht of functie heb ik een brede span of controle. Ik ben geordend en heb alles ingedekt. Het heeft mijn voorkeur om in teamverband te bouwen waarin ik een leidende zorgende rol heb. Ik begeleid het proces en houd me aan de gestelde kaders. Afspraak is afspraak dus deze bewaak ik ten strengste. What you see is what you get.

Het voordeel van een klus doen met een team is dat er meerdere mensen bij betrokken zijn. Je hoeft dus niet alles zelf te kunnen. Elk teamlid brengt naast zijn eigen ervaring en deskundigheid ook zijn eigen Belbin Teamrollen in. Een teamrol is een samenhangend pakket van eigenschappen en vaardigheden dat je ‘aangeboren’ is. Houd je daar rekening mee, dan gaat je team beter functioneren omdat iedereen doet waar hij goed in is. Belbin benoemt 8 teamrollen:

  • Voorzitter : de neutrale organisator
  • Vormer : de drijvende kracht
  • Plant: de creatieve solist
  • Monitor: de bedachtzame analysator
  • Bedrijfsman: de nuchtere aanpakker
  • Brononderzoeker: de enthousiaste netwerker en “ideeën verbinder”
  • Groepswerker: de warme sfeerbewaker
  • Zorgdrager/afmaker: de perfectionistische afmaker.

Binnen het systeem van de Belbin benadering laat ik een sterke score zien op de primaire rol Bedrijfsman en vertoont als secundaire rol Plant.

Primaire rol: Bedrijfsman/Organisator
De bedrijfsman is een rustig en praktisch mens; “Niet l…… maar poetsen”. Hij vertaalt beslissingen in concrete werkzaamheden. Hij richt zich op het in de praktijk haalbare. Hij is nuchter en ordelijk, houdt van hard werken en pakt de zaken systematisch en consciëntieus aan. Hij is loyaal, plichtsgetrouw, taai en vasthoudend. Hij werkt doelgericht toe naar praktische oplossingen. Hij haat lang praten: wat hem betreft zouden vergaderingen staande plaats moeten vinden. Hij heeft sterk behoefte aan duidelijke doelstellingen, rust en regelmaat, goed leiding en controle. Managementtaken waarin de nadruk ligt op verantwoordelijkheid en doelmatig beheer zij bij de bedrijfsman in goede handen, ook als het om vervelend werk gaat. De bedrijfsman heeft de neiging te snel aan de slag te gaan, eerst te doen en dan te denken. Hij moet geduld oefenen als het team doelen en uitkomsten nog niet gepreciseerd heeft.

Secundaire rol: Plant/Uitvinder/Generator
De uitvinder is introvert en zachtaardig, maar eigenzinnig. Hij werkt graag een beetje apart van het team. Vaak is hij bovenmatig intelligent. Hij heeft verbeeldingskracht en is origineel, de creatieve factor in het team. Bij een brainstorm heeft hij zeker driemaal zoveel invallen als een ander. De uitvinder zoekt ook naar mogelijke tekortkomingen in de aanpak van problemen. Geen probleem is zo groot of hij bedenkt er wel een oplossing voor. Hij is zeer gevoelig voor waardering en kritiek. Het is niet altijd makkelijk zijn talent in een team te benutten. De uitvinder is vooral van belang in het begin van een project, of als maker van een nieuw product. Uitvinders moeten de zelfbeheersing leren opbrengen om op het goede moment met hun invallen te komen, en dan te stoppen.

Taalpatroon

Onze zintuigen verwerken iedere seconde prikkels en zetten deze om in een interne representatie, een gedachte. Daar vandaan communiceren we naar anderen. Onbewust blijkt dat we een voorkeur hebben in ons representatiesysteem. We kennen Visueel, Auditief, Kinestetisch en Auditief Digitaal.

Ik gebruik taal vanuit een kinestetisch patroon. Herkenbare predikaten zijn “doen, voelen, standpunt, aandringen, dringend”. Uitdrukkingen zijn ”op iets anders overstappen” of “op je tenen lopen”, “ik kan je niet volgen”, “aan de touwtjes trekken”.

Meer weten over talent 1? Laat het me weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top